Gepensioneerd wonen in het buitenland

Gepensioneerd wonen in het buitenland

Het is tijd om te genieten. Van een nieuw land, een nieuwe cultuur en een ontspannen levensstijl. Je gaat gepensioneerd wonen in het buitenland, en daarvoor wil je goed verzekerd zijn. Bij ons verzeker jij je voor zorg- en schadekosten.  

Zorgeloos gepensioneerd wonen in het buitenland

Je droom komt uit: je gaat met pensioen in het buitenland! Een uitgelezen kans om alle dingen te doen die je ooit nog wilde doen. Maar, ook als je in het buitenland van je pensioen geniet, krijg je soms met tegenslagen te maken.

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een flexibele en complete verzekering waarmee je als pensionado in het buitenland goed verzekerd bent. Zo kun je je naar keuze verzekeren voor ziektekosten, tandarts, noodzaken (SOS), reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

Maak gepensioneerd wonen in het buitenland fijner met OOM

Het is al spannend genoeg om te emigreren naar het buitenland. We nemen daarom graag zoveel mogelijk zorgen uit handen. Met onze verzekering profiteer je van veel voordelen:

  • Ideale verzekering voor gepensioneerd wonen in het buitenland
  • Wereldwijde dekking, ook als je tussendoor in Nederland bent
  • Naar keuze dekking voor onder andere reizen, inboedel en rechtsbijstand
  • Dagelijks opzegbaar
  • 24/7 bereikbare hulpcentrale


> Stel je verzekering samen

Gepensioneerd wonen in het buitenland: verdragsland

Verhuis je naar het buitenland met behoud van een Nederlands pensioen of uitkering? Ontdek dan met dit lijstje of dat land een verdragsland is. Als dat zo is, dan heeft Nederland daar medische afspraken mee gemaakt en moet je je verzekeren via het CAK.

Gepensioneerd wonen in het buitenland: niet-verdragsland

Ga je naar een niet-verdragsland? Dan is de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering wat voor jou. Hiermee verzeker jij je tóch goed voor ziektekosten tijdens het gepensioneerd wonen in het buitenland.

Ook als je een hogere dekking wilt dan het CAK biedt, kun je onze verzekering als aanvulling afsluiten. Bijvoorbeeld als je naar een land gaat waar de medische zorg duur is.

Tandheelkundige kosten na een ongeval zijn (tot een maximum) meeverzekerd op de ziektekostenverzekering. Je vindt dit bedrag op je polis. Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval. Bij de ziektekostenverzekering is ook een SOS-verzekering inbegrepen. Ook deze verzekering kun je los afsluiten.

Binnenkort gepensioneerd wonen in het buitenland?

Bereken je premie nu makkelijk en snel online. Is alles in orde? Vraag dan gelijk je verzekering aan. We proberen je aanvraag zo snel mogelijk te beoordelen. Elke situatie is uniek, daarom kunnen we je aanvraag accepteren tegen aangepaste voorwaarden.

Wil je meer weten over de diverse verzekeringen voor gepensioneerd wonen in het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klantenservice Buitenland

Wij zijn gesloten

Petra