Je gaat backpacken

Bereken je premie 

Verzekering voor je rondreis

Het avontuur lonkt: je gaat backpacken. Je rugzak is gepakt, de route uitgestippeld en je ticket ligt klaar. Met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering ben je goed verzekerd voor ziektekosten en schade als je gaat backpacken.

 

Goed verzekerd backpacken

Ga je backpacken en ben je lange tijd van huis? Dan is de OOM Tijdelijk in het buitenland-verzekering er voor jou. De voordelen:

  • Complete verzekering; naar keuze dekking voor ziektekosten, tandarts, SOS, reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.
  • Voor de ziektekostenverzekering kun je kiezen uit Light, Regular of Comfort dekking.
  • Je bent wereldwijd verzekerd, ook als je tussentijds in Nederland bent.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen in de ziektekostenverzekering.
  • Je krijgt korting op de ziektekostenverzekering als je de basisverzekering moet aanhouden.

 

Backpacken en ziektekosten

Als je gaat backpacken in het buitenland, dan bepaalt je persoonlijke situatie of je voor ziektekosten de basisverzekering moet aanhouden.

Val je niet onder de basisverzekering als je gaat backpacken? Dan ben je met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekerd voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als je door landen reist waar de medische zorg duur is; je krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan je in Nederland zou krijgen.

 

Tandarts en SOS-verzekering

Wat als je aan het backpacken bent en je moet naar de tandarts? Tandheelkundige kosten na een ongeval zijn (tot een maximum) meeverzekerd op de ziektekostenverzekering. Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor tandartskosten die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Bij de ziektekostenverzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Die vergoedt de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als je ter plaatse niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Deze verzekering kan ook los worden afgesloten.

 

Overige verzekeringen voor backpackers

Ook als je aan het backpacken bent, kun je met tegenslag te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je bagage zoekraakt of wanneer je opeens naar huis moet omdat een naast familielid ernstig ziek is. De kosten kunnen dan snel oplopen.

Ga je backpacken, dan kun je met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering zelf bepalen of je je voor dit soort situaties wilt verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld een reis-, annulerings- of aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

 

Langer dan twee jaar backpacken?

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Weet je nu al dat je langer gaat backpacken dan twee jaar? Dan kun je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.