U laat uw woning in Nederland achter

U laat uw woning in Nederland achter

Verzekering voor uw achtergebleven woonhuis

Gaat u lange tijd naar het buitenland en blijft uw woning in Nederland onbewoond of verhuurd achter? Verzeker dan uw woning en inboedel met de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering. U kunt rechtsbijstand meeverzekeren, ook voor geschillen met uw huurders.

Voorbeeld

U gaat een jaar naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen. Uw woning in Nederland houdt u aan, want na uw terugkeer uit het buitenland wilt u daar weer gaan wonen. Tussentijds verhuurt u uw woning. Uw meubels en andere spullen slaat u op bij familie.

Natuurlijk wilt u dat uw woning en inboedel ook tijdens uw verblijf in het buitenland goed verzekerd zijn. Maar in de praktijk is dat lastig: vaak wordt uw verzekering beƫindigd als u lange tijd naar het buitenland gaat en uw woning onbewoond achterlaat of verhuurt.

Bovendien is uw inboedel meestal alleen verzekerd op het adres van uw woonhuis. Spullen die u ergens anders heeft opgeslagen, vallen dan niet onder uw inboedelverzekering.

En wat als er tijdens uw verblijf in het buitenland een conflict ontstaat met de buren of de huurders van uw woning?

De oplossing van OOM Verzekeringen

Met de OOM Achtergebleven Woonhuis-verzekering is uw woning in Nederland goed verzekerd voor de meest voorkomende schades, zoals door brand, inbraak en storm. Of u uw woning nu onbewoond achterlaat of tussentijds verhuurt.

Kies zelf of u uw woonhuis, uw inboedel of allebei wilt verzekeren. Is uw inboedel ergens anders opgeslagen, bijvoorbeeld bij familie of in een self-storage? Ook dan kunt u uw inboedel verzekeren.

U kunt rechtsbijstand meeverzekeren voor conflicten over uw achtergebleven woning in Nederland. Bijvoorbeeld over het onderhoud of een bouwvergunning. Bij tussentijdse verhuur kunt u zich ook verzekeren voor rechtsbijstand in geschillen met uw huurders of over vergunningen en ontheffingen.

Woont u in het buitenland en heeft u in Nederland een (recreatie)woning voor tussentijds verblijf? Of gaat u naar een nieuwe woning in Nederland maar is uw oude huis nog niet verkocht? Ook dan biedt de OOM Achtergebleven Woonhuis- verzekering uitkomst.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

Klantenservice Brandverzekeringen

Wij zijn gesloten

Petra