Op reis in coronatijd

Tijdelijk in het buitenland 

Met een goede zorgverzekering naar het buitenland in coronatijd?

Met OOM Verzekeringen ben je altijd gewoon goed verzekerd. Dat niet alle medische kosten in het buitenland gedekt zijn, wist je waarschijnlijk al. Sinds corona is het nog belangrijker om goed te weten wat gedekt is en wat niet.

Noodzakelijk op reis?

Iedereen kijkt reikhalzend uit naar het moment dat het ‘gewone’ leven weer start. Of het nu gaat om een ijskoud biertje drinken met je vrienden in de kroeg of om weer op vakantie te gaan naar Italië. Zeker dat laatste, die vakantie over de grens, lijkt nu nog mijlenver weg. Toch is het reizen naar andere landen niet helemaal tot stilstand gekomen. Eind vorig jaar vlogen nog veel Nederlanders naar Curaçao om even te ontsnappen aan de Nederlandse lockdown.

Vakantie zit er voorlopig dus niet in, maar wat als je noodzakelijk op reis moet? Bijvoorbeeld voor je werk of bij een ernstig ziek familielid. Of erger, bij het overlijden van een familielid of andere dierbare. Wie gaat dan de coronarekening betalen als jij besmet raakt met het virus en in het ziekenhuis belandt?

Je zorgverzekering

Ik heb goed nieuws en goed nieuws. Het goede nieuws is dat je op je Nederlandse zorgverzekering wereldwijd gedekt bent bij spoedeisende hulp. Daar horen coronaklachten ook bij. Er is wel een maar: de vergoeding is gebaseerd op wat een behandeling in Nederland kost. Nou is dat in het gros van de landen geen probleem. Daar liggen de kosten onder die van Nederland of ze zijn gelijk.  Maar, en daar is ie dan, wie betaalt het verschil in landen waar de kosten veel hoger liggen dan in Nederland? Als je een aanvullende dekking hebt afgesloten naast je basisverzekering, vergoedt je verzekeraar vaak niet één, maar twee keer het Nederlandse tarief. Dan zijn we er toch? Nou, nee, helaas niet.

Je reisverzekering

Werk je nou als journalist in de Verenigde Staten of woont je ernstig zieke moeder in Hong Kong, dan mag je rekening houden met hoge medische kosten die je zorgverzekering niet compleet dekt. Voor de pandemie dichtte je reisverzekeraar dit gat. Die reisverzekeraar zegt nu: alle medische kosten gerelateerd aan corona zijn niet gedekt.

Je werk gaat gewoon door en je wilt natuurlijk je zieke moeder bijstaan. Geen nood! Er zijn verzekeraars (zoals wij) die voor deze periode een dekking bieden, als jij door corona medische kosten maakt. Dat is goed nieuws, toch?

De ziektekostenverzekering van OOM

Wij zijn geen traditionele reisverzekeraar. Wel verzekeren wij al jaren Nederlanders die voor lange tijd naar het buitenland gaan. Je zou kunnen zeggen dat we met onze internationale ziektekostenverzekering de klappen van de wereldwijde medische kosten heel goed kennen. En, we weten ook hoe de hazen lopen als het gaat om onderhandelen over medische nota’s in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het is voor ons dan ook heel gewoon om in coronatijd dekking te bieden.

Ga goed verzekerd op reis!

Meer weten?