U gaat vrijwilligerswerk doen

Bereken uw premie 

Goed verzekerd in het buitenland

U gaat vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Zo draagt u op uw manier bij aan een betere wereld. Natuurlijk wilt u als vrijwilliger in het buitenland goed verzekerd zijn voor ziektekosten. Dat kan met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.

 

Stel zelf u ziektekostenverzekering samen

Wilt u zelf bepalen hoe uitgebreid uw ziektekostenverzekering is? Dat kan met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering. De voordelen:

  • U kunt kiezen uit de Light, Regular of Comfort dekking.
  • Een SOS-verzekering is standaard inbegrepen.
  • U kunt tandartskosten meeverzekeren.
  • U bent wereldwijd verzekerd, ook als u tussentijds in Nederland bent.
  • U krijgt korting als u de basisverzekering moet aanhouden.

 

Vrijwilligerswerk en de basisverzekering

Als u voor vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat, dan bepaalt uw persoonlijke situatie of u de basisverzekering moet aanhouden.

Valt u als vrijwilliger in het buitenland niet onder de Nederlandse basisverzekering? Dan kunt u zich met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering toch goed verzekeren voor ziektekosten. De verzekering kan ook een aanvulling zijn als u naar landen gaat waar de medische zorg duur is; u krijgt op de basisverzekering nooit meer vergoed dan u in Nederland zou krijgen.

 

SOS-verzekering

Een SOS-verzekering is inbegrepen. Die vergoedt de kosten voor terugkeer naar Nederland of evacuatie als u ter plaatse niet kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Dat kan vooral van belang zijn als u vrijwilligerswerk doet in landen waar de medische zorg van een laag niveau is. De SOS-verzekering kan ook los worden afgesloten.

 

Overige verzekeringen

Naast de medische reisverzekering kunt u verzekeringen afsluiten voor reizen, annulering, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallen.

 

Voor vrijwilligerswerk in het buitenland tot twee jaar

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. U kunt de verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Weet u nu al dat u langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kunt u beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.