Fysiotherapie

De OOM Studying in the Netherlands Insurance is een medische verzekering voor buitenlandse jongeren die als student, stagiair of au pair naar Nederland komen.

Het is afhankelijk van de dekking die je gekozen hebt hoeveel behandelingen je voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgt:

  • standaard dekking: maximaal 12 behandelingen;
  • uitgebreide dekking: maximaal 25 behandelingen.

Het maximaal aantal behandelingen geldt per verzekeringsjaar (of per verzekerde periode als je korter dan een jaar verzekerd bent).

Het maximaal aantal behandelingen geldt voor fysiotherapie en oefentherapie samen. Heb je bijvoorbeeld de standaard dekking en heb je al vier keer oefentherapie gehad? Dan heb je nog recht op maximaal acht keer fysiotherapie in hetzelfde verzekeringsjaar.

Bij de OOM Studying in the Netherlands Insurance kun je kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 150,-. Maak je kosten die onder de verzekering vallen en heb je gekozen voor een eigen risico van € 150,-? Dan betaal je het eerste deel van de kosten zelf.

Je verstapt je en krijgt last van je knie. Je gaat naar een fysiotherapeut en krijgt zeven behandelingen. De totale kosten zijn € 280,-. Heb je een eigen risico van € 150,-? Dan krijg je € 130,- vergoed.

Medische kosten declareer je eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.