Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische ondersteuning in het buitenland en geldt voor alle verzekerden op de polis.

De verzekering geldt voor zaken vanaf € 175,-. U kunt kiezen voor de basisdekking (voor elke bestemming) of de topdekking (voor bestemmingen in de EU en de VS).

  Basisdekking Topdekking (EU/VS)
Verhaalbijstand
Strafbijstand
Contractbijstand
Sociale verzekeringsuitkering
Pensioen
Flight Claim Service
Arbeid  
Bijstand personen en familierecht  
Rechtsbijstand onroerende zaken  

U kunt rechtsbijstand voor uw achtergebleven woonhuis in Nederland meeverzekeren op basis van eigendom van een woning of eigendom en verhuur van een woning

 

Juridisch dienstverlener ARAG beoordeelt namens ons of de rechtshulp die u vraagt onder uw verzekering valt. Als dat zo is, dan is ARAG ook de partij die u juridische ondersteuning biedt. In overleg met ARAG kunnen juridische dienstverleners ter plaatse worden ingeschakeld. De kosten hiervoor krijgt u tot € 15.000,- vergoed.

Voor procedures waarbij een advocaat niet verplicht is, mag u zelf een juridisch specialist kiezen. Is een advocaat niet verplicht en kiest u voor een juridisch specialist buiten ARAG? Dan vergoeden wij de kosten tot € 6.000,-.

U krijgt geen rechtsbijstand voor zaken waarvan u al wist op het moment van afsluiten.

Wilt u precies weten wat u vergoed krijgt? Bekijk het dekkingsoverzicht (pdf) of de polisvoorwaarden rechtsbijstandverzekering (pdf).

OOM Wonen in het Buitenland-verzekering

De OOM Wonen in het Buitenland-verzekering is een verzekering voor onbepaalde tijd als u lange tijd naar het buitenland gaat.

De verzekering afsluiten

U kunt online de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering afsluiten. Voor de ziektekostenverzekering geldt medische acceptatie. Dat betekent dat u vooraf enkele vragen beantwoordt over uw gezondheid en medische situatie. Wij beoordelen op basis daarvan of we u verzekeren. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.