Preventieve jeugdgezondheidszorg

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd (maximaal twee jaar) in het buitenland verblijft.

Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft of u de kosten voor preventieve jeugdgezondheidszorg vergoed krijgt:

  • Light- en Regular-dekking: geen vergoeding;
  • Comfort-dekking: wij vergoeden de kosten van zorg, zoals die door een consultatiebureau in Nederland wordt verleend. Dit betekent dat een arts of verpleegkundige de algemene ontwikkeling van het verzekerde kind volgt.

Bij de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U bezoekt in het buitenland met uw kindje het consultatiebureau voor de benodigde vaccinaties. De kosten zijn € 165,-. Heeft uw kind de Comfort-dekking en geen eigen risico? Dan krijgt u alle kosten vergoed als de vaccinaties zijn opgenomen in het Rijks Vaccinatie Programma van het RIVM of in het officiële vaccinatieprogramma van het land waar u verblijft.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.