Fysiotherapie

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor als u langere tijd (maximaal twee jaar) in het buitenland verblijft.

Het is afhankelijk van de dekking die u gekozen heeft hoeveel behandelingen u voor fysiotherapie, oefentherapie, chiropractie en manuele therapie vergoed krijgt:

  • Light-dekking: geen vergoeding;
  • Regular-dekking: maximaal 9 behandelingen;
  • Comfort-dekking: maximaal 25 behandelingen.

Het maximaal aantal behandelingen geldt per verzekeringsjaar (of per verzekerde periode als u korter dan een jaar verzekerd bent).

Het maximaal aantal behandelingen geldt voor fysiotherapie, chiropractie, manuele therapie en oefentherapie samen. Heeft u bijvoorbeeld de Regular-dekking en al vier keer oefentherapie gehad? Dan heeft u nog recht op maximaal vijf keer fysiotherapie in hetzelfde verzekeringsjaar.

Bij de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kunt u kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 250,-, € 500,- of € 1.000,-. Heeft u een eigen risico en maakt u kosten die onder de verzekering vallen? Dan betaalt u het eerste deel van de kosten zelf.

U verstapt zich en krijgt last van uw knie. U gaat naar een fysiotherapeut en krijgt zeven behandelingen. De totale kosten zijn € 280,-. Heeft u de Regular-dekking en geen eigen risico? Dan krijgt u de volledige kosten vergoed.

Uw medische kosten declareert u eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.