Alternatieve geneeswijzen

De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor jongeren die als student, stagiair of au pair naar het buitenland gaan.

Alternatieve geneeswijzen zijn onder andere osteopathie, homeopathie, antroposofische geneeskunde en acupunctuur. Het is afhankelijk van de dekking die je gekozen hebt of je de kosten van alternatieve geneeswijzen vergoed krijgt:

  • standaard dekking: geen vergoeding;
  • uitgebreide dekking: maximaal € 50 per consult en € 500,- per verzekeringsjaar (of per verzekerde periode als je korter verzekerd bent).

De alternatief genezer moet ingeschreven staan bij een erkende beroepsvereniging in het land waar je verblijft.

Bij de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering kun je kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 150,-. Maak je kosten die onder de verzekering vallen en heb je gekozen voor een eigen risico van € 150,-? Dan betaal je het eerste deel van de kosten zelf.

Je hebt last van slaapstoornissen, rusteloosheid en nervositeit. Je bezoekt een acupuncturist. Deze stelt acht behandelingen voor. De kosten zijn € 400,-. Heb je een eigen risico van € 150,-? Dan krijg je met de uitgebreide dekking € 250,- vergoed.

Medische kosten declareer je eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.