Abortus provocatus

De OOM Studeren in het Buitenland-verzekering is een medische verzekering voor jongeren die als student, stagiair of au pair naar het buitenland gaan.

Je krijgt de kosten voor abortus provocatus vergoed als een arts dit medisch noodzakelijk vindt of als de kosten in verband met een zedenmisdrijf worden gemaakt.

Bij de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering kun je kiezen voor geen eigen risico of een eigen risico van € 150,-. Maak je kosten die onder de verzekering vallen en heb je gekozen voor een eigen risico van € 150,-? Dan betaal je het eerste deel van de kosten zelf.

Tijdens je verblijf in het buitenland word je geconfronteerd met seksueel geweld. Je doet aangifte bij de politie en laat je onderzoeken door een arts. Enkele weken later blijkt dat je zwanger bent als gevolg van het zedenmisdrijf. Je laat je in het ziekenhuis aborteren. De kosten zijn € 750,-. Heb je een eigen risico van € 150,-? Dan krijg je € 600,- vergoed als de abortus tijdens de looptijd van de verzekering plaatsvindt.

Medische kosten declareer je eenvoudig en snel via Mijn OOM.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Deze zijn leidend.