Voor zorgverleners: declareren via Vecozo

Vanaf 1 januari 2023 is het voor zorgverleners en ziekenhuizen in Nederland niet langer mogelijk om bij OOM Verzekeringen (UZOVI-code 0203) declaraties via VECOZO in te dienen.

Tot en met 31 maart 2023 is het nog wel mogelijk om declaraties over het jaar 2022 in te dienen voor bepaalde groepen verzekerden op de Global Health University-verzekering (GHU). De GHU is een verzekering voor buitenlandse studenten in Nederland.

Met behulp van het polisnummer en de geboortedatum kun je een COV-check uitvoeren om te kijken of je patiënt in 2022 bij ons verzekerd is geweest. Deze gegevens staan vermeld op de verzekeringspas. Als de persoon staat geregistreerd dan kun je de declaratie over 2022 bij ons indienen.

 

Zorgsoorten

OOM Verzekeringen ondersteunt tot en met 2022 voor de Global Health University-verzekering de volgende zorgsoorten: Huisarts, apotheek, ziekenhuis, paramedisch, mondzorg, verloskunde, kraamzorg, eerstelijnspsychologie en vervoer.

 

Na 31 maart 2023

Na 31 maart 2023 kun je geen declaraties meer indienen via VECOZO. Wil je na 31 maart 2023 nog nota’s indienen voor een verzekerde op de Global Health University-verzekering? Stuur deze dan per e-mail onder vermelding van het polisnummer van verzekerde.