Vacature: Relatiemanager Brandverzekeringen

Ben jij een enthousiaste, commerciële en daadkrachtige relatiemanager? Heb jij werkervaring als relatiemanager bij voorkeur op het gebied van brandverzekeringen? Wil jij werken voor een verzekeringsmaatschappij waarin de klant centraal staat? Vanwege onze groeiende portefeuille zijn wij op zoek naar een: Relatiemanager Brandverzekeringen (32 - 40 uur per week).

OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen is specialist op het gebied van verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan of buitenlanders die naar Nederland komen. Daarnaast bieden wij oplossingen voor verzwaarde (brand-)risico’s: wij verzekeren risico’s die andere verzekeraars vaak niet verzekeren. Wij bestaan al sinds 1940 en continuïteit bieden aan klanten is altijd ons belangrijkste doel geweest. We willen onze klanten nu én in de toekomst goed verzekeren. Daarvoor moeten we voldoende klanten hebben, maar het is niet onze ambitie om een grote verzekeraar te worden. We bieden specialistische verzekeringen. Deskundigheid en goede service staan daarbij voorop.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact met onze klanten vinden we heel belangrijk. Bij ons geen callcenter, maar een toegewijd team van bijna 40 medewerkers die helemaal thuis zijn in de dossiers van onze klanten. Die zoeken een verzekering die past bij hun situatie. Met onze kennis van bijzondere risico’s zoeken wij altijd naar oplossingen en kunnen we maatwerk leveren.

Functieomschrijving

De relatiemanager brandverzekeringen is een echte buitendienst functie. Je bezoekt intermediairs en eindklanten door heel Nederland. Het uitganspunt van deze servicebezoeken is om het marktaandeel OOM te vergroten met een rendabele omzet. Ook onderhoudt je een duurzame relatie met de intermediairs en eindklanten. De persoonlijke service is het onderscheidende kenmerk van OOM.

Het is een hele veelzijdige en zelfstandige functie waarin je je eigen werk indeelt. Je houdt je o.a. bezig met:

 • Het informeren van de (toekomstige) intermediairs en eindklanten over de producten van OOM;
 • Inspecties;
 • Expertise en advies naar de collega’s acceptanten;
 • Verkoop en acquisitie. Je denkt mee met de klant en in bijzondere situaties moet je ook in staat zijn om “nee” te verkopen;
 • Nazorg bij schade.

Het team

Je hebt twee ervaren collega’s, waarvan één in dezelfde positie. De ander is verantwoordelijk voor onze buitenlandverzekeringen. Daarnaast heb je vier collega’s in de binnendienst die met name de administratieve afhandeling omtrent brandverzekeringen verzorgen.

Wie ben jij?

Je hebt een flinke dosis gezond verstand. Je bent flexibel en je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Humor is meer dan welkom. Belangrijk is dat je geen moeite hebt om zelfstandig zeer uiteenlopende locaties te bezoeken. Om hiervan een beeld te krijgen kun je onze website raadplegen. Omdat je op verschillende plekken komt is het belangrijk dat je op alle niveaus kunt communiceren.

Bij voorkeur ben je woonachtig in de Randstad of midden Nederland.  

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Technisch (bouwkundig en elektrotechnisch) inzicht;
 • Aantoonbare ervaring als relatiemanager en affiniteit met productportefeuille brandverzekeringen;
 • Diploma’s Wft basis en schadeverzekeringen particulier en zakelijk;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Uitstekende communicatieve (ook in geschrift) en organisatorische vaardigheden;
 • Je bent klantvriendelijk, servicegericht, proactief, positief, flexibel en integer.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische, snel-veranderende, zakelijke en commerciële omgeving die jou veel kansen en zelfstandigheid biedt. Je komt in een team met leuke collega’s en veel gelegenheden om die collega’s ook op een andere manier te leren kennen. Tegenover jouw kwaliteiten, inzet, expertise en prestaties staan goede, marktconforme arbeidsvoorwaarden en in eerste instantie een tijdelijk dienstverband. Ons kantoor is in Rijswijk.

Geïnteresseerd?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Martine Kraaij via 06-17139008. Direct Solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie naar hr@oomverzekeringen.nl.

Screeningbeleid

OOM screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Ook een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.