OOM Reisverzekering bij corona

Meer actuele informatie 

Ga je met vakantie naar het buitenland? Dat is best spannend tijdens de coronapandemie. Maar met de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering ben jij gewoon goed verzekerd. Ook als jouw vakantieland code rood of oranje krijgt en je een coronabesmetting oploopt.

Goed verzekerd op reis tijdens corona

De meeste reisverzekeringen bieden geen dekking als een land code oranje of rood heeft. Gelukkig kun je wel bij ons terecht! Onze reisverzekering geldt ook bij code oranje of rood. Maar: onze reisverzekering biedt géén medische dekking. De medische kosten van corona verzeker je met onze internationale ziektekostenverzekering.

Zorgverzekering buitenland en Covid-19

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is de beste aanvulling op jouw basisverzekering als je naar het buitenland gaat tijdens corona. Ook bij code rood of oranje.

Hoe dat zit? Als je in je vakantieland spoedeisende hulp nodig hebt, betaalt jouw basisverzekering de medische kosten tot maximaal het Nederlandse tarief. Ben je in een duur land, dan moet je het verschil zelf betalen.

Heb je een (doorlopende) reisverzekering bij OOM? Dan is die gewoon geldig. Maar medische kosten vallen niet onder je reisverzekering. Daar heb je onze ziektekostenverzekering voor nodig. Die vergoedt de medische kosten door corona wel. Zo heb je alles afgedekt!

De verzekering aanvragen

Ben je benieuwd naar de premie van de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering? Vul het aanvraagformulier in en kies voor de reisverzekering en de goedkoopste dekking van de ziektekostenverzekering. Dat is voor de coronadekking tijdens jouw vakantie genoeg. Vul ook het formulier met de vragen over jouw gezondheid in. Je kunt direct online een premieberekening maken.

Wil je zo snel mogelijk een polis via e-mail? Geef akkoord bij de vraag over het uitsluiten van bestaande kwalen en klachten.

Klik hier om meer te lezen over de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering.

  • De goedkoopste ziektekostendekking is voldoende voor coronadekking tijdens jouw vakantie.
  • Bij de ziektekostenverzekering ontvang je automatisch een Engelstalige verzekeringsverklaring.
  • Reis je naar Costa Rica of Thailand? Dan heb je een aangepaste verklaring nodig. Die kun je telefonisch aanvragen, nadat je de polis per e-mail hebt ontvangen. Vul het dus niet in bij de slotvraag van je aanvraag, want dan duurt je aanvraag langer.
  • Kosten van quarantaine en isolatie zijn geen medische kosten. Die vallen niet onder de verzekering.
  • Lees onze actuele corona-informatie hier.
  • De OOM reisverzekering biedt geen medische dekking, onze ziektekostenverzekering wel.
  • Zo snel mogelijk een polis in je e-mail? Geef akkoord bij de vraag over het uitsluiten van bestaande kwalen en klachten.
  • Een preventieve Covid-19 test voor je op reis gaat valt niet onder je verzekering.
De reviews en beoordelingen van OOM Verzekeringen
Naar het Buitenland
10
Naar het Buitenland
8,6
691 beoordelingen