Vacature: Manager Finance & Risk

Over OOM

Wij zijn er voor mensen met ongewone verhalen die gewoon goed verzekerd willen zijn. OOM is een kleine en snel groeiende verzekeraar die zich richt voor een groot deel op buitenlandverzekeringen. Dit zijn verzekeringen voor Nederlanders die tijdelijk in het buitenland verblijven of buitenlanders die tijdelijk in Nederland verblijven. De verzekering betreft voornamelijk de dekking bij ziektekosten. Naar keuze is er ook dekking voor onder andere reizen, inboedel en rechtsbijstand. Daarnaast biedt OOM Verzekeringen brandverzekeringen voor moeilijk verzekerbare risico's, zoals strandpaviljoens en foodtrucks.

OOM is in 1940 opgericht en staat voor Onderlinge Oorlogsschadeverzekering Maatschappij en ontwikkelde zich na de oorlog tot specialist in het verzekeren van bijzondere risico's. Wij zijn een kleine en snel groeiende verzekeraar. Vanwege wijzigingen in directie & management en de introductie van een nieuwe organisatiestructuur, bevindt de organisatie zich in een belangrijke organisatieverandering en professionaliseringsslag. De organisatie bestaat uit drie entiteiten die één directie en één Raad van Commissarissen delen.

Oom staat voor het leveren van persoonlijke service: we denken met de klant mee en adviseren altijd de best passende oplossing. Kwaliteit staat bij ons voorop: eerst bestaande klanten helpen, dan eenzelfde service aan nieuwe klanten aanbieden.

Wij zoeken een Manager Finance & Risk

Voor deze nieuwe functie binnen OOM Verzekeringen zijn we op zoek naar een pragmatische en hands-on manager, die resultaat-, budget- en HR-verantwoordelijk is voor het team Finance & Risk (circa 8 FTE).

Wij zoeken een collega die echt impact kan maken, die deelneemt aan project- en stuurgroepen en indien gewenst aanschuift bij directieoverleg en RvC vergaderingen. Het is de bedoeling om het team binnenkort uit te breiden met een leverancierscoördinator en een data analist. Aan jou de taak om samen met je collega’s het inkoop- en leveranciersmanagement op te zetten en met behulp van een BI-oplossing een rapportage en analyse omgeving te ontwikkelen.

Jouw functie in hoofdlijnen:

Als manager Finance & Risk ontwikkel, implementeer en realiseer je de afdelingsstrategie in lijn met de missie en visie van de organisatie. Je vertaalt deze naar doelstellingen, standaarden en activiteiten om bij te dragen aan de continuïteit van OOM Verzekeringen.

Tevens coördineer, motiveer en begeleid je het team. Je rapporteert over de voortgang in lijn met het afdelingsplan, zodat individuele en gezamenlijke doelen worden behaald.

Je neemt deel in het MT en er wordt van je verwacht dat je het MT en de directie gevraagd en ongevraagd adviseert. Je vervult een voorbeeldrol binnen de organisatie op het gebied van samenwerken en je fungeert als schakel tussen de verschillende teams/afdelingen. Je onderhoudt contact en zorgt voor afstemming met (interne en externe) stakeholders. Hierbij creëer je optimale omstandigheden om activiteiten efficiënt en effectief uit te (laten) voeren.

Ook neem je het voortouw en creëer je draagvlak voor veranderingen. Je initieert, coördineert en werkt samen met collega’s aan (verbeter)voorstellen. Tevens blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Jouw profiel

Onze ideale kandidaat herkent zich in onderstaande opsomming:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een opleiding tot registercontroller afgerond;
 • Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring en hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen de verzekeringsbranche of de financiële dienstverlening;
 • Je hebt diepgaande kennis van MS Office en geautomatiseerde administraties (ervaring met Exact is een pre)
 • Je hebt ervaring in verschillende rollen binnen (automatiserings-)projecten;
 • Je bent in staat om de huidige werkwijze en management informatie te moderniseren, automatiseren en/of te professionaliseren;
 • Je bent communicatief sterk (in het Nederlands en Engels) en bent daadkrachtig;
 • Je hebt een professionele werkhouding en bent je bewust welke invloed jouw voorbeeldgedrag heeft binnen de organisatie;
 • Je draagt op positieve wijze bij aan multidisciplinair werken en integrale besluitvorming;
 • Jij hebt een duidelijke visie, krijgt medewerkers mee in veranderingen en bent resultaatgericht.

Wat je van OOM kunt verwachten

 • Salarisindicatie: € 5.000,00 - € 6.800,00 (fulltime / 38 uur per week)
 • Mogelijkheid deels thuis te werken
 • Reiskostenvergoeding
 • Laptop & telefoon van de zaak
 • Flexbudget van 20% van je salaris (incl. vakantiegeld en 13e maand)
 • OOM hanteert als uitgangspunt een 40-urige werkweek (38 uur betaald / 2 uur opbouw compensatieverlof).
 • Per kalenderjaar 160 uur verlof en 104 uur compensatieverlof (bij fulltime)
 • Mogelijkheid om extra verlof te kopen vanuit het flexbudget
 • Deelname aan de pensioenregeling van ASR (premieovereenkomst)
 • Persoonlijke en informele werksfeer
 • Gezellige vrijdagmiddagborrel

Solliciteren

Interesse? Neem dan contact op met Herman Hein Roozen via 06-51 61 64 96 of stuur je sollicitatie naar HR@OOMVerzekeringen.nl