Onverwachts terug naar huis

Verzekering voor repatriëring

Het kan zijn dat u tijdens uw buitenlandse verblijf onverwachts terug naar Nederland moet vanwege een ziekte of ongeval. Dat heet repatriëring. 

Geen repatriëring op basisverzekering

Blijft u tijdens uw verblijf in het buitenland verplicht verzekerd op uw Nederlandse basisverzekering? Dan bent u niet verzekerd voor repatriëring vanwege een ziekte of ongeval. U krijgt dus geen vergoeding als u naar Nederland of een andere land moet voor een medische behandeling. U kunt zich hiervoor wel aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld met onze SOS-verzekering.

Voorbeeld

Tijdens uw rondreis door Afrika raakt u gewond bij een auto-ongeluk. De lokale arts stelt vast dat het noodzakelijk is dat u een operatie ondergaat. Maar dat kan helaas niet ter plaatse.

Met de ambulance wordt u naar de luchthaven vervoerd. Onder medische begeleiding vliegt u terug naar Nederland. Gelukkig kunt u hier meteen de operatie ondergaan. Na een korte herstelperiode hervat u uw rondreis.

U heeft forse kosten gemaakt. Voor het ambulancevervoer naar de luchthaven, de retourvlucht naar Nederland en de medische begeleiding. En wat te denken van de telefoonkosten voor het regelen van uw gedwongen vertrek naar Nederland?

Repatriëring bij ziekte of ongeval

U kunt bij OOM Verzekeringen een SOS-verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten van repatriëring of evacuatie als u niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De verzekering vergoedt onder andere:

  • reiskosten naar Nederland of dichtstbijzijnde land voor uw behandeling;
  • reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding;
  • de kosten van opsporing en redding;
  • vervoer van het stoffelijk overschot;
  • noodzakelijke kosten voor communicatie.

De SOS-verzekering is inbegrepen als u bij ons een ziektekostenverzekering voor verblijf in het buitenland afsluit. U kunt de verzekering ook los afsluiten. Voor de SOS-verzekering heeft u geen eigen risico.

De SOS-verzekering vergoedt uw kosten als u om medische redenen terug naar Nederland moet of naar een ander land moet worden geëvacueerd. Moet u om een andere reden terug naar huis, bijvoorbeeld vanwege ernstige ziekte van een naast familielid? Dan kunt u hiervoor bij ons een reisverzekering afsluiten.

Meer weten?

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!