U vraagt een MVV-visum aan

Bereken uw premie 

Ziektekostenverzekering voor Nederland

Komt u met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) naar Nederland? Dan kunt u zich nog niet verzekeren op de Nederlandse basisverzekering. Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u toch goed verzekerd voor ziektekosten.

 

Speciaal voor aanvragers van het MVV-visum

De OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering is een ziektekostenverzekering voor als u naar Nederlnd komt op een MVV-visum. De voordelen:

  • Uw verzekering voldoet aan de eisen van de Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV).
  • Uitgebreide ziektekostendekking, onder andere huisarts, specialistische zorg en ziekenhuisopname.
  • De verzekering heeft een aantrekkelijke premie vanaf € 96,- per maand.
  • U kunt reguliere tandartskosten en aansprakelijkheid in Nederland meeverzekeren.

 

MVV-visum en uw ziektekostenverzekering

Komt u naar Nederland en bent u in afwachting van een verblijfsvergunning? Dan heeft u meestal eerst een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) nodig. Dat is een visum waarmee u Nederland binnen kunt komen.

Als u in afwachting bent van een verblijfsvergunning, dan komt u nog niet in aanmerking voor de basisverzekering. Dat is een wettelijk verplichte ziektekostenverzekering voor wie in Nederland woont of werkt. Maar u moet bij uw visumaanvraag wel aantonen dat u in Nederland verzekerd bent voor ziektekosten.

Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u goed verzekerd voor ziektekosten en voldoet aan de eisen van het MVV-visum.

 

Tandarts en aansprakelijkheid

U kunt aanvullende verzekeringen afsluiten voor tandartskosten en aansprakelijkheid.

De ziektekostenverzekering dekt tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-. De aanvullende OOM Tandarts-dekking vergoedt noodzakelijke tandartskosten (tot € 350,-) die niet het gevolg zijn van een ongeval.

Ook in Nederland kunt u in situaties belanden waarbij u aansprakelijk wordt gesteld voor schade. Hiervoor kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. U bent dan tot € 1.250.000,- verzekerd voor schade die u veroorzaakt aan personen of zaken in Nederland.

 

Let op

Voor het afsluiten van de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering moet de aanvrager de Nederlandse nationaliteit en een Nederlands correspondentieadres hebben. Uiteraard mag de verzekerde wel een buitenlandse nationaliteit hebben.