Ik ontvang buitenlandse gasten

Ontvangt u gasten uit het buitenland? Dan kunnen zij geen Nederlandse basisverzekering voor zorgkosten afsluiten. Zij moeten zich dus op een andere manier verzekeren voor medische kosten in Nederland.

Reizigers uit EU/EER

Komen uw gasten uit de EU/EER en verblijven zij korte tijd in Nederland, bijvoorbeeld voor reizen, familiebezoek of vakantie? Dan hebben zij met de Europese Gezondheidskaart (EHIC) recht op noodzakelijke medische zorg in Nederland. Uw gasten kunnen de kaart aanvragen bij de zorgverzekeraar in het land van herkomst.

De Nederlandse zorgverlener brengt de kosten in rekening bij de verzekeraar in het land van herkomst. Een aanvullende medische reisverzekering kan zinvol zijn om te voorkomen dat uw gasten moeten bijbetalen.

Reizigers uit overige landen

Uw gasten moeten er zelf voor zorgen dat zij verzekerd zijn voor medische kosten in Nederland. Komen uw gasten uit een visumplichtig land? Dan moeten zij voor de aanvraag van een Schengenvisum kunnen aantonen dat ze verzekerd zijn voor medische kosten in Nederland.

Wat biedt OOM Verzekeringen?

De OOM Schengen Visitor-verzekering is speciaal bedoeld voor wie korte tijd in Nederland verblijft, bijvoorbeeld voor reizen, familiebezoek of vakantie. De verzekering biedt dekking voor onvoorziene medische kosten en voldoet aan de eisen van het Schengenvisum.

Meer informatie