De Nederlandse basisverzekering

Komt u naar Nederland? Dan hangt het van uw persoonlijke situatie af of u de Nederlandse basisverzekering moet afsluiten. Dat is een verplichte zorgverzekering voor wie in Nederland woont of werkt. U kunt geen basisverzekering afsluiten als u:

  • met een Schengenvisum naar Nederland komt;
  • met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) naar Nederland komt;
  • in afwachting bent van een beslissing over uw verblijfsvergunning;
  • jonger bent dan 30 jaar en uitsluitend voor studie tijdelijk in Nederland komt wonen.

Vanuit het buitenland naar Nederland

Wilt u weten of u verplicht bent om de Nederlandse basisverzekering voor zorgkosten af te sluiten? We hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:


Staat uw situatie er niet bij? Of twijfelt u of u verplicht bent om de Nederlandse basisverzekering af te sluiten? Neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Zorgverzekering voor buitenlanders in Nederland?

Misschien kunt u de verplichte basis zorgverzekering (nog) niet afsluiten. Maar u wilt natuurlijk wel goed verzekerd zijn! Dat kan met een ziektekostenverzekering voor buitenlanders in Nederland van OOM Verzekeringen. Wij bieden geen basisverzekering aan. Onze verzekeringen zijn juist bedoeld voor iedereen die (nog) niet in aanmerking komt voor de basisverzekering.

Wij zijn dé specialist op het gebied van ziektekostenverzekeringen voor buitenlanders die voor langere tijd naar Nederland komen.

Meer informatie