Aanvulling op de basisverzekering

In veel gevallen bent u verplicht om de basisverzekering aan te houden. Maar de dekking van de basisverzekering is misschien niet toegespitst op uw situatie of biedt niet voldoende dekking. Hieronder kunt u lezen waarom het raadzaam kan zijn om een extra ziektekostenverzekering naast de basisverzekering af te sluiten. Ook als u een woonlandpakket heeft, kan een extra ziektekostenverzekering handig zijn.

Basis- en aanvullende verzekering niet onbeperkt

De Nederlandse basisverzekering biedt wereldwijd dekking. Maar u krijgt voor kosten die in het buitenland gemaakt zijn niet meer vergoed dan u in Nederland zou krijgen. Het meerdere moet u dan zelf betalen.

Misschien kunt u ook uw aanvullende ziektekostenverzekering aanhouden. Veel aanvullende verzekeringen vergoeden voor behandelingen in het buitenland tot tweemaal het Nederlandse tarief. Bovendien zit er aan de aanvullende verzekering vaak een maximum duur voor het verblijf in het buitenland. Of u uw aanvullende verzekering kunt aanhouden en welke dekking er in het buitenland is, kunt u navragen bij uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Als de dekking van de aanvullende verzekering niet biedt wat u zoekt, kunt u overwegen om deze op te zeggen. Maar het nadeel is dat het niet zeker is of u zich weer aanvullend kunt verzekeren als terugkomt in Nederland.

SOS-kosten gedekt?

U kunt te maken krijgen met kosten die specifiek te maken hebben met uw verblijf in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van repatriëring (vervoer naar...) of de kosten van het vervoer van het stoffelijk overschot bij overlijden. Controleert u dus ook of dit soort kosten onder de dekking van uw verzekering(en) vallen.

De SOS-verzekering van OOM Verzekeringen biedt uitkomst bij deze kosten.

Dekking voor terrorisme en molest?

Niet alle landen zijn zo veilig als Nederland. Daarom is het belangrijk om na te gaan of u dekking nodig heeft voor medische kosten die het gevolg zijn van terrorisme of molest.

Korting als u ook de basisverzekering heeft

Als aanvulling op de Nederlandse Basisverzekering kunt u de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering afsluiten. U betaalt dan voor beide verzekeringen premie. Wij bieden u wel een korting aan. Geef dan aan bij de aanvraag van de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering of OOM Wonen in het Buitenland-verzekering dat u de basisverzekering in Nederland aanhoudt. U krijgt dan een korting van 15% op de premie van uw ziektekostenverzekering bij OOM. Deze korting vervalt zodra u geen basisverzekering meer heeft.

Bent u student of au pair? Dan kunt u de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering afsluiten. Voor deze verzekering krijgt u bij het aanhouden van de basisverzekering een korting van 15% bij verblijf in de VS en een korting van 50% bij verblijf in een ander land.

Kostenbeheersing

U kunt er ook voor kiezen om een hoger vrijwillig eigen risico te nemen bij de verplichte basisverzekering en/of bij onze ziektekostenverzekering voor het buitenland. U kunt dan kiezen waar u de nota's eerst declareert. Declareert u eerst bij de basisverzekering dan kunt u de kosten die daar niet voor vergoeding in aanmerking komen of onder het eigen risico vallen, vervolgens bij OOM Verzekeringen declareren. Of juist andersom: nota's die nog onder het eigen risico vallen van uw OOM Ziektekostenverzekering, kunt u daarna declareren op de basisverzekering.