Het coronavirus en de ziektekosten- en annuleringsverzekering

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Eind 2019 is in China het coronavirus uitgebroken in de stad Wuhan. Als u in China woont of in een ander land waar het virus ook gesignaleerd is, kunnen wij ons voorstellen dat u (tijdelijk) terug wilt naar Nederland. De vraag is dan natuurlijk: Vanuit welke verzekeringen worden deze kosten vergoed? En, wat als ik het coronavirus krijg? Wij begrijpen dat u zich met deze vragen bezighoudt. Over de verspreiding en de besmetting verwijzen wij u graag naar het RIVM. Graag helpen wij u wel met de vragen over uw verzekering. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden die betrekking hebben op onze verzekeringen voor u op een rij gezet. Heeft u na het lezen toch nog vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor niet spoed gerelateerde vragen kunt u tijdens kantoortijden (08.30 – 17.00) bellen naar +31(0)70 353 21 00, in geval van spoed kunt u onze alarmcentrale bellen die 24/7 bereikbaar zijn op +31(0)70 353 21 21.

Blijf op de hoogte

Naast diverse nieuwssites is het zeker handig om het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te checken. Hier vindt u de meeste actuele informatie en reisadviezen over de situatie in uw (tijdelijke) woonland.

Vragen en antwoorden over het ontstaan van het coronavirus en de symptomen vindt u op de website van het RIVM.

De meest gestelde vragen en antwoorden

Ik wil door de uitbraak van het coronavirus tijdelijk het land verlaten. Wordt de vliegreis naar Nederland vergoed?

Op onze reisverzekering vergoeden wij deze kosten niet.

Ik ben van plan om op vakantie te gaan en heb mijn ticket geboekt. Tijdens mijn reis kom ik in landen waar het coronavirus is uitgebroken. Daarom wil ik mijn vakantie afzeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Dit is op de standaard dekking niet verzekerd. Heeft u de dekking Extra Annuleringsredenen afgesloten? Dan vergoeden wij deze kosten. Houdt u hierbij rekening met het maximale bedrag waarvoor u verzekerd bent. Dit bedrag kunt u terug vinden op uw polisblad.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als u niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

Worden mijn ziektekosten vergoed als ik besmet raak met het coronavirus?

Ja, de ziektekostenverzekering dekt de medisch noodzakelijke kosten. Neem contact met ons op als u meer over de dekking wil weten.