U ontvangt buitenlandse gasten

Bereken uw premie 

Ziektekostenverzekering voor buitenlands bezoek

Ontvangt u buitenlandse gasten, bijvoorbeeld familie, vrienden of een zakenrelatie? Dan wilt u er zeker van zijn dat uw bezoek goed verzekerd is voor onverwachte medische kosten. Voor uw buitenlandse gasten is er de OOM Schengen Visitor-verzekering.

 

Uw buitenlandse gasten goed verzekerd

De OOM Schengen Visitor-verzekering is een ziektekostenverzekering voor buitenlandse gasten die tijdelijk in Nederland verblijven. De voordelen:

  • U kunt de verzekering direct afsluiten.
  • Premie vanaf € 1,60 per dag, afhankelijk van de leeftijd van uw gast.
  • Voor de verzekerde geldt geen leeftijdsgrens voor het afsluiten van de verzekering.
  • Medische kosten van uw gast zijn tot € 500.000,- gedekt.
  • U kunt aansprakelijkheid voor uw buitenlandse gasten in Nederland meeverzekeren.

 

Verzekering voor onverwachte medische kosten

Krijgt u buitenlands bezoek? U staat er misschien niet direct bij stil, maar uw buitenlandse gasten kunnen tijdens hun verblijf in Nederland ziek worden of een ongeluk krijgen. Nog erger wordt het als daardoor de medische kosten snel oplopen.

De OOM Schengen-Visitor verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten, bijvoorbeeld door een acute blindedarmontsteking of een gebroken been. De verzekering dekt in zulke gevallen onder andere specialistische zorg, geneesmiddelen en de kosten van de huisarts.

 

Geen medische acceptatie; bestaande klachten uitgesloten

Voor deze verzekering geldt geen medische acceptatie; uw buitenlandse gasten hoeven vooraf geen vragen te beantwoorden over hun gezondheid. Heeft uw gast op het moment van afsluiten al een kwaal of klacht? Dan vergoeden wij de medische kosten niet. Dat geldt ook als uw gast op het moment van afsluiten (nog) niet van de kwaal of klacht wist.

Wilt een uitgebreidere dekking voor uw gasten? Dan past de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering misschien beter bij u.

 

Voldoe aan de eisen van het Schengenvisum

Hebben uw buitenlandse gasten een visumplicht? Dan mogen zij met het Schengenvisum negentig dagen in Nederland verblijven. Uw buitenlandse gasten moeten dan aantonen dat zij in Nederland verzekerd zijn voor ziektekosten. Met de OOM Schengen Visitor-verzekering voldoet uw buitenlandse bezoek aan deze eis.

Het kan zijn dat uw buitenlandse gasten in hun land van herkomst een verzekering hebben die ook in Nederland geldt. Houd er wel rekening mee dat de medische zorg in Nederland duurder kan zijn dan in hun land van herkomst. De OOM Schengen Visitor-verzekering kan dan een aanvulling zijn.