Uw gezin krijgt een au pair

Bereken uw premie 

Uw buitenlandse au pair goed verzekerd

U krijgt een buitenlandse au pair. Zowel voor het gastgezin als de au pair is dat een unieke ervaring. Met de OOM Studying in the Netherlands Insurance zijn belangrijke verzekeringen als ziektekosten, tandarts, SOS en schade voor uw buitenlandse au pair goed geregeld.

 

Verzekering voor au pairs

De OOM Studying in the Netherlands Insurance is voor au pairs die naar een gastgezin in Nederland komen. De voordelen:

  • Prima verzekering voor ziektekosten, inclusief SOS-verzekering.
  • Met het aanvullende schadepakket verzekert u onder andere aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen.
  • U kunt tandartskosten meeverzekeren.
  • De verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot vijf jaar.
  • Uw au pair is ook verzekerd als ze tussentijds buiten Nederland reist.

 

Zorgplicht voor uw buitenlandse au pair

Neemt u als gastgezin een buitenlandse au pair in huis? Dan hebt u volgens de wet een zorgplicht. U moet er onder andere voor zorgen dat uw au pair goed verzekerd is.

In de regel zijn buitenlandse au pairs verplicht om voor ziektekosten de Nederlandse basisverzekering af te sluiten. Geldt dat niet voor uw buitenlandse au pair? Dan kunt u haar als gastgezin met de OOM Studying in the Netherlands Insurance toch goed verzekeren voor ziektekosten.

Bovendien kunt u de OOM Studying in the Netherlands Insurance al afsluiten op het moment van vertrek. Uw au pair is dan verzekerd vanaf het moment dat ze naar Nederland afreist.

 

Schadepakket

Net als in haar eigen land kan uw buitenlandse au pair te maken krijgen met tegenslag. Bijvoorbeeld als ze haar bagage verliest of aansprakelijk is voor de schade van een ander. En wat als een naast familielid ernstig ziek is of overlijdt en uw au pair terug naar huis moet? De kosten lopen dan snel op.

Voor zulke situaties is er het schadepakket van de OOM Studying in the Netherlands Insurance met dekking voor inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en ongevallen. Het schadepakket kan los of als aanvulling op de ziektekostenverzekering worden afgesloten.

Bij de OOM Studying in the Netherlands Insurance is altijd een SOS-verzekering inbegrepen.

 

Voor au pairs van 15 tot en met 29 jaar

De OOM Studying in the Netherlands Insurance is voor jongeren van 15 tot en met 29 jaar die als au pair naar Nederland komen. Valt uw au pair niet in deze leeftijdsgroep? Ga dan naar de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering.