Bibliotheek

Verzeker uw bibliotheek

De bibliotheek is een plek om lekker rond te dwalen tussen de boeken of om rustig te lezen of te luisteren. Vaak is het ook een ontmoetingslocatie voor iedereen die van lezen houdt, jong en oud.

Bent u als bestuurder of beheerder betrokken bij een bibliotheek? U staat er misschien niet direct bij stil, maar uw bibliotheek kan schade oplopen door bijvoorbeeld brand, inbraak of vandalisme. Een goede verzekering kan dan veel narigheid voorkomen.

In de praktijk kan het lastig zijn om voor uw bibliotheek een verzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeraar. Bijvoorbeeld omdat uw bibliotheek op een 's nachts verlaten locatie ligt. Het kan zijn dat u dure en ingrijpende preventieve maatregelen moet nemen, of zelfs dat u helemaal geen verzekering kunt afsluiten.

Wat OOM Verzekeringen voor u kan betekenen

Wij zijn specialist op het gebied van niet alledaagse risico's. Dus ook voor het verzekeren van uw bibliotheek kunt u bij ons terecht.

U kunt zowel uw bibliotheek (opstal) als de inventaris verzekeren. Huurt u uw pand? Dan kunt u het huurdersbelang verzekeren.

Uw bibliotheek verzekert u met de OOM Combinatiepolis.  

  • Stel zelf uw gewenste verzekering samen
  • Kies uit de basisdekkingen Brand, Inbraak en Vandalisme plus elf aanvullende dekkingen
  • Profiteer van een aantrekkelijke korting als u meerdere dekkingen afsluit
  • Ook vandalisme zonder wederrechtelijk binnendringen valt onder de dekking als vandalisme is meeverzekerd
  • Het maximaal verzekerde bedrag is € 2.000.000,-
  • Op basis van uw aanvraag beoordelen wij of u de verzekering kunt afsluiten. Het kan zijn dat we u tegen aangepaste voorwaarden willen verzekeren.

De verzekering aanvragen

U kunt de OOM Combinatiepolis online aanvragen. U geeft aan wat u wilt verzekeren en ontvangt direct een premieberekening. 

Heeft u vragen over de OOM Combinatiepolis, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag! Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw tussenpersoon.

Meer informatie Premie berekenen