OOM Verzekeringen maakt gebruik van cookies om uw bezoek eenvoudiger te maken, om inzicht te krijgen in het gebruik van onze website en om advertenties te tonen.
Lees verder voor meer informatie. Ook kunt u direct akkoord gaan met het gebruik van cookies. 

Spring naar de navigatie

De Nederlandse basisverzekering in het buitenland

De basisverzekering in het buitenland of in Nederland

Naar het buitenland

Als u naar het buitenland gaat moet u in sommige gevallen uw verplichte Nederlandse ziektekostenverzekering (de basisverzekering) aanhouden. De regelgeving hierover is erg ondoorzichtig. Daarom heeft OOM verzekeringen de hoofdlijnen voor u op een rijtje gezet. Wij raden u ook aan om altijd navraag te doen bij uw eigen zorgverzekeraar. 

Naar Nederland

U kunt deze pagina’s ook gebruiken als u naar Nederland komt en wilt weten wanneer u verplicht bent om u te verzekeren op de basisverzekering.

OOM Verzekeringen is geen basisverzekeraar

Wij zijn een particuliere Ziektekostenverzekeringsmaatschappij die geen basisverzekering biedt. U kunt bij ons alleen een verzekering afsluiten omdat u naar het buitenland gaat. Ook bieden wij verzekeringen voor mensen die naar Nederland komen , maar geen recht op de basisverzekering hebben.

 

Hoe verder

Hieronder kunt u kiezen voor de situatie die het beste bij u past:

Het is niet mogelijk om alle denkbare situaties te beschrijven. Als u zich niet herkent in de beschreven situaties of u twijfelt of de informatie op u van toepassing is, leg dan uw situatie voor aan de afdeling buitenland van het Zorginstituut Nederland. 

Lees meer over: